Dr. Bary Berghmans

Bary begon zijn carrière als fysiotherapeut. In 1980 heeft hij zijn praktijk ICL Fysio opgezet, waar later ICL Arbeid als tweede organisatie bij kwam. Binnen ICL Fysio is Bary nog steeds actief als regulier fysiotherapeut en als bekkenfysiotherapeut, zijn specialisatie. Bary is co-founder en voormalig senior researcher van het Pelvic care Center Maastricht, betrokken bij de afdeling epidemiologie aan Maastricht University en de afdeling urologie van het MUMC+. Namens het KNGF is hij mede verantwoordelijk geweest voor het schrijven van nationale en internationale richtlijnen. Voor zijn werk ontving hij in 2022 van het KNGF/NVFB het erelidmaatschap. Veruit de grootste blijk van waardering kreeg hij ook in 2022, hij werd namelijk benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.  

Dr. Maura Seleme

Maura is van origine Braziliaans. Aan de Universiteit van Rio de Janeiro heeft ze haar PhD behaald. Haar kennis en ervaring is breed en deze deelt ze graag met vakgenoten. Ze is de enige bekkenfysiotherapeut die erkend is in zowel Brazilië, Frankrijk én Nederland. Maura is werkzaam als coördinator bekkenfysiotherapie voor Faculdade Inspirar, een vooraanstaand opleidingsinstituut in 42 Braziliaanse steden. Daarnaast is ze algemeen directeur van abafi-Brasil en abafi-Holland, is ze de bedenker en projectleider van iPelvis Evo (een innovatieve app voor het trainen van de bekkenbodem) en is ze voorzitter van de Special Intererst Group Pelvic Floor Rehabilitation bij IUGA geweest. 

Prof. dr. Kari Bø

Kari is een alom bekende (bekken)fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Zij promoveerde tot doctor of science in 1990 en werd in 1997 benoemd tot hoogleraar bewegingswetenschappen. Zij werd verkozen tot pro-rector van NIH (een gespecialiseerde universiteit) van 1998-2001 en rector van de NIH van 2013-2017. Ze was de eerste vicepresident van de International Organization of Physical Therapists of Women's Health, WCPT 1999-2007, en is sinds 8 jaar de vice-president van de Noorse Raad voor Lichaamsbeweging, die direct advies geeft aan de Noorse Minister van Volksgezondheid over lichaamsbeweging, fitness en gezondheid. 

Dr. Abdallahi N'Dongo

Dr. N'Dongo studeerde geneeskunde in China en werd gynaecoloog en verloskundige in Frankrijk. Hij heeft bijzondere belangstelling voor urogynaecologie en functionele problemen van de bekkenbodem. Naast clinicus is hij een expert geworden op het gebied van elektrische stimulatie en biofeedback en heeft hij in verschillende landen lezingen gegeven met speciale aandacht voor de klinische praktijk van fysiotherapie met betrekking tot urogynaecologische gezondheidsproblemen. Hij heeft veel protocollen ontwikkeld met betrekking tot elektrische stimulatie en biofeedback, zowel voor assessment als voor behandeling. 

Dr. Tom Marcelissen 

Tom Marcelissen is uroloog bij het Maastrichts Universitair Medisch Centrum+. Hij is gespecialiseerd in de oncologische urologie en minimaal invasieve chirurgie. Verder is hij betrokken in onderzoek en onderwijs van Maastricht University. In 2011 heeft hij zijn PhD thesis ‘New Developments in Sacral Neuromodulation for Lower Urinary Tract Dysfunction' afgerond.

Dr. Bert Messelink 

Bert Messelink is uroloog en gediplomeerd seksuoloog. Hij werkt in een groot niet-academisch ziekenhuis en verleent gespecialiseerde zorg op het gebied van bekkenbodemproblemen. Hij leidt een multidisciplinair bekkenpijnteam in zijn ziekenhuis. Hij is voorzitter van de Nederlandse richtlijn Bekkenpijn en is al 20 jaar als vicevoorzitter betrokken bij de European Association of Urology (EAU) Richtlijn over chronische bekkenpijn. Hij geeft niet alleen zijn patiënten, maar ook fysiotherapeuten, huisartsen en seksuologen voorlichting over pijn. De patiënt is een mens en binnen die mens hangt alles met alles samen.

Dr. Dorien Koppes

Dorien Koppes is werkzaam in het Zuyderland medisch centrum als fellow urogynaecologe. Hiermee specialiseert zij zich in de behandeling van vrouwen met bekkenbodemklachtenVrouwen praten vaak niet gemakkelijk over dit soort klachten en weten niet dat er verschillende goede behandelingen zijn. De uitdaging van het vak is dan ook om zowel binnen- als buiten de spreekkamer deze klachten bespreekbaar te maken en vrouwen weer kwaliteit van leven terug te geven. In 2022 verdedigde zij haar proefschrift ‘The revival of anatomy, the known, need to know and unknown’. Naast haar klinische werkzaamheden is zij landelijk actief binnen diverse cursussen voor de opleiding tot gynaecologie en de werkgroep bekkenbodem.

Prof. Dr. Hedwig Neels 

Hedwig Neels is een fysiotherapeut met een doctoraat in de bekkengezondheid van vrouwen, werkzaam aan de Universiteit Antwerpen (ziekenhuis) België, waar ze wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en klinisch werk combineert. Ze heeft een bijzondere interesse in 3D/4D transperineale echografie en een sterke passie om het bewustzijn te vergroten en de preventie van bekkenbodemdisfunctie bij vrouwen te verbeteren. Zij is auteur van Het bekkenbodemboek, uitgegeven voor het lekenpubliek met prachtige illustraties, praktische tips en oefeningen. Zij is oprichtster van De Bekkenbodem en biedt on- en offline expertise en informatie aan vrouwen, vrouwelijke sporters en professionals. Daarnaast is zij een betrokken lid en ambassadeur in diverse IUGA en andere (inter)nationale commissies.

Prof.dr. Paul Hodges

Paul W. Hodges DSc MedDr PhD BPhty (Hons) FAA FACP APAM (Hon) is professor en directeur van het NHMRC Center for Clinical Research Excellence in Spinal Pain, Injury and Gezondheid aan de Universiteit van Queensland (UQ), Australië. Paul is een Fellow van de Australian Academy of Science, een Fellowship van de meest vooraanstaande wetenschappers van het land. Hij is ook Fellow van het Australian College of Physiotherapists en werd benoemd tot geëerd lid van de Australian Physiotherapy Association.

Paul is een erkend wereldleider op het gebied van bewegingscontrole, pijn en revalidatie.

Ir. George Billard

Ir. George Billard richtte in augustus 1999 het bedrijf VIVALTIS op om de dienstverlening van het bedrijf te realiseren met behulp van zijn professionele ervaring in het ontwerpbureau en marktkennis van revalidatie. VIVALTIS ontwerpt, produceert en verkoopt fysiotherapiehulpmiddelen, zoals innovatieve draadloze biofeedback en elektrostimulatie, ontworpen voor fysiotherapeuten en verloskundigen.

Het bedrijf is gevestigd in Montpellier, Frankrijk, en profiteert van de nabijheid van een universitair medisch centrum dat tot de grootste van Europa behoort. De missie van George Billard is om klanten centraal te stellen. Omringd tijdens de oprichting van het bedrijf door marktspelers, heeft het Vivaltis-team zichzelf tot doel gesteld om de partner te zijn van functionele revalidatieprofessionals vanaf het ontwerp van hun fysiotherapiehulpmiddelen tot de begeleiding bij het gebruik van deze hulpmiddelen.

Dr. Tom Hermans 

Tom Hermans, MD PhD is uroloog bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, Maastricht, en Zuyderland Medisch Centrum, Sittard/Heerlen, Nederland. Hij is geïnteresseerd in algemene en oncologische urologie en de chirurgische behandeling van goedaardige en kwaadaardige aandoeningen waarbij de nieren, urineleiders en blaas betrokken zijn, met behulp van klassieke open, endoscopische en laparoscopische chirurgie. Hij houdt zich bezig met medisch-wetenschappelijk onderzoek. Hij verdedigde zijn proefschrift getiteld: ‘Perioperative and Surgical Treatment for Muscle-Invasive Bladder Cancer in The Netherlands in 2019 aan de Universiteit Utrecht.

Dr. Daniëlle van Reijn

Daniëlle van Reijn is bekkenfysiotherapeut en bewegingswetenschapper en werkt in haar eigen praktijk in Baarn en in de Proctoskliniek in Bilthoven. Ze is tevens docent bij de opleiding bekkenfysiotherapie (SOMT) in Amersfoort. In de afgelopen 5 jaar heeft zij zich bezig gehouden met wetenschappelijk onderzoek als externe promovendus. Op 31 oktober 2023 heeft ze haar proefschrift verdedigd “ Bridging the gap, pelvic Floor physical therapy in the treatment of chronic anal fissure” aan de Universiteit  Leiden. Danielle neemt deel in verschillende richtlijnen binnen de coloproctologie en de NVFB.